ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Όλα τα εργαστήρια γίνονται online ή με προσωπική παρουσία
Εργαστήριο Αυτογνωσίας
Αυτογνωσία είναι η γνωριμία με τον εσωτερικό εαυτό μας η οποία μας βοηθά να έχουμε λειτουργική και ποιοτική σχέση με εμάς και να γίνονται αυθεντικές και εποικοδομητικές οι σχέσεις μας. Αυτό προϋποθέτει μια βουτιά στο βάθος της ύπαρξης μας στο οποίο έχουμε φυλάξει τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Όλες οι εμπειρίες αυτής της ηλικίας έχουν δημιουργήσει τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Για παράδειγμα, αν για μένα η μητέρα υπήρξε τροφός στη ζωή μου, θα έλκω καταστάσεις και ανθρώπους οι οποίοι θα με θρέφουν. Ενώ εάν στα πρώτα χρόνια της ζωής, μου δόθηκε η πληροφορία ότι ασχολούνται μαζί μου μόνο όταν αρρωσταίνω, η εικόνα που έχω σχηματίσει θα επαναλαμβάνεται. Και η θετική εικόνα και η αρνητική μπορούν, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να είναι περιοριστικές.

Το εργαστήριο της αυτογνωσίας αποτελείται από μια σειρά τετράωρων συναντήσεων, μια κάθε μήνα με στόχο να μας γίνουν συνειδητά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Η μέθοδος του Κώστα Φωτεινού-Καφέ Σχολειό συμβαδίζει με την θέληση του ατόμου για αλλαγή ως προς τον τρόπο κι ως προς το χρόνο στην εξέλιξη του.

Η αυτογνωσία ασχολείται με τη διάγνωση των βασικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας: με τις εικόνες που έχουμε για τη ζωή, για τους άλλους, για τον εαυτό μας, με τη σκέψη και τα συναισθήματά μας με τις αξίες και τις συμπεριφορές μας, με τις αγάπες και τους φόβους μας. Επειδή ένα μεγάλο μέρος από τις συμπεριφορές μας πηγάζει από το υποσυνείδητο, με τη διάγνωση της Ιδιωτικής Λογικής και του Υπαρξιακού Φόβου (δηλαδή, το φόβο της απώλειας της Αγάπης του σημαντικού ανθρώπου στην ζωή μας) μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το υποσυνείδητο στο συνειδητό κι έτσι ελέγχουμε εμείς τα χαρακτηριστικά μας αντί να μας ελέγχουν αυτά, όπως γίνεται συνήθως στην καθημερινή μας ζωή. Διαπιστώνουμε όλοι μαζί ότι η αγάπη χωρίς όρους είναι απαραίτητη τροφή και πως η παρουσία ή η έλλειψή της δημιούργησε αυτό που είμαστε σήμερα.

Επίσης, για τα μέλη του εργαστηρίου αυτού, παρέχεται τηλεφωνική επικοινωνία μια φορά την εβδομάδα η διάρκεια της οποίας είναι 15 λεπτά, για να συζητήσουμε πιθανές ερωτήσεις ή διευκρινήσεις σε σχέση με όσα συζητήσαμε στην ομάδα και προκύπτουν πριν ξανασυναντηθούμε.

Συντονίζει: Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε μία Κυριακή το μήνα 17:00-21:00 στις πιο κάτω ημερομηνίες: 06/02/22,  06/03/22,  03/04/22,  15/05/22  

Προτεινόμενη δωρεά για κάθε συνάντηση 50 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2108670424-6937122768.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Δείτε ενδεικτικό video


Εργαστήριο για Έφηβους 13-15 ετών με θέμα: «Ονειρεύομαι και γίνεται» αρκεί να το πιστέψω
Ένα εργαστήριο για ενδυνάμωση της προσωπικότητας, μόνο μέσα από χαρά και δημιουργία. Οι έφηβοι ονειρεύονται τη ζωή αλλά και μπορούν να δώσουν τη γνώμη τους συμβουλευτικά σε όποιον ζητήσει. Θα εντυπωσιαστείτε!

Συντονίζει Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε μία Κυριακή το μήνα 11:00-13:00 στις εξής ημερομηνίες:
06/02/22,  06/03/22,  03/04/22,  15/05/22

Προτεινόμενη δωρεά για κάθε συνάντηση 20 ευρώ.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Εργαστήριο Αυτοπραγμάτωσης (με Βιώματα, Role Playing και Ψυχόδραμα)
Είναι κατάλληλο για όσους έχουν ήδη διαγνώσει την Ιδιωτική τους Λογική και τον Υπαρξιακό τους Φόβο. Επαληθεύουμε τη χαρτογράφηση των (ψυχαναγκαστικών) χαρακτηριστικών της προσωπικότητας σε όλες τις θεματολογίες της ζωής ( επάγγελμα, φιλία, έρωτα, οικογένεια, κοινωνία) έτσι ώστε να μας γίνουν συνειδητά και να μην ελέγχουν τη ζωή μας. Συσχετίζουμε τα χαρακτηριστικά μας με τη σημερινή πραγματικότητα με στόχο να μας γίνεται αυτόματα η συνειδητοποίηση των χαρακτηριστικών μας. Το Καφέ Σχολειό προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιούμε τις αλλαγές μας σε ασφαλές περιβάλλον γεμάτο αποδοχή και αγάπη χωρίς όρους, πριν τις δοκιμάσουμε στην καθημερινή ζωή. Κι αυτό γίνεται σε μικρές ομάδες που συναντιούνται τακτικά μια φορά την εβδομάδα. Έτσι, βήμα-βήμα απαλλασσόμαστε από τους φόβους μας και κατακτούμε την ελευθερία, δηλαδή, την ηθελημένη υποταγή μας στους νόμους του σύμπαντος κόσμου. Έτσι φτάνουμε στην αυτοπραγμάτωση, επιστρέφουμε στον Εαυτό και γινόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Είναι κατάλληλο για όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει το Εργαστήριο της Αυτογνωσίας της μεθόδου Κώστα Φωτεινός-Καφέ Σχολειό. Ασκούμαστε στην αποδοχή του εαυτού όπως πραγματικά είμαστε (όχι αυτό που νομίζουμε, που συνήθως είναι λιγότερο από την πραγματικότητα).

Δίνεται πιστοποιητικό για τις δύο χρονιές παρακολούθησης.

Συντονίζει Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε κάθε Τέταρτη : 20:00 - 22:00 από 06/10/21

Προτεινόμενη δωρεά 80 ευρώ το μήνα.

Για όσους αγαπούν τον Διαλογισμό
Σας καλούμε σε κάθε πανσέληνο στις 20:00 για να διαβάζουμε αποσπάσματα από την «Παιδεία του Βάθους», του Κώστα Φωτεινού και κείμενα του Swami Rama των Ιμαλαΐων και του Swami Veda Bharati, στη συνέχεια να τα συζητάμε και να κλείνουμε τη βραδιά με διαλογισμό από τις 22:00 ως τις 23:00, κάτω από τις ευλογίες του Swami Veda Bharati και μετά από πρόσκληση του Swami Ritavan. Είναι ένας πολύ δυνατός παγκόσμιος διαλογισμός, στον οποίο συμμετέχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που επικαλούνται την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Εάν γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας μπορούμε να σας το υπενθυμίζουμε.

Ο Swami Ritavan λέει: « Ο διαλογισμός στην Πανσέληνο είναι μια ευκαιρία για μας, να συγκεντρωθούμε για να ενωθούμε με το παγκόσμιο ενεργειακό νοητικό πεδίο και να φέρουμε ενότητα, αρμονία, ειρήνη και αγάπη. Μπείτε σε ησυχία, εκπνεύστε-απελευθερώστε, εισπνεύστε- αποδεχτείτε, συγχωρέστε και εκπληρώστε , με αγνή καρδιά και νου, δεχτείτε τις ευλογίες της Γενεαλογίας των Γιόγκι της Παράδοσης των Ιμαλαΐων.»

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.ahymsin.org
www.ahymsin.org/docs2/News/
www.bindu.org

Αν δεν μπορείτε να έρθετε στο χώρο μας, μπορείτε να διαλογιστείτε την ίδια ώρα από το σπίτι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ζητήστε μας να σας δείξουμε τη στάση διαλογισμού, τη χαλάρωση και την αναπνοή.

Συντονίζει: η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε: 16/02/22,  18/03/22,  16/04/22,  16/05/22,  14/06/22,  13/07/22,  11/08/22

Ελεύθερη είσοδος, δωρεά δεκτή.

Εργαστήριο Αρχαία Ελληνικά για παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού
Επειδή θεωρούμε ότι είναι σημαντική η γνωριμία με τις ρίζες μας και η απαλοιφή πιθανών μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών μας ξεκινάμε και την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά του δημοτικού σχολείου, τα οποία προσδοκούμε ότι με παιγνιώδη τρόπο θα μάθουν τι σημαίνουν λέξεις που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα στον καθημερινό μας λόγο.

Άλλωστε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λέξεις "παιδεία" και "παιδιά" (= παιχνίδι, πχ αθλοπαιδιές) δεν είναι απλώς ομόρριζες (παράγονται και οι δύο από τον "παίδα"). Είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Η παιδεία είναι παιδιά και η παιδιά παιδεία. Σε τούτο ασφαλώς δεν πρωτοτυπούμε. Ακολουθούμε απλώς τον Σωκράτη ο οποίος, κατά την μαρτυρία ενός εξέχοντος μαθητή του, του Ξενοφώντος, "σπουδάζων άμα έπαιζε και παίζων εσπούδαζε".

Για να θυμόμαστε και να τιμούμε τις ρίζες μας, για να αυξηθεί η ευφυΐα και η συγκέντρωση των παιδιών, για αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Συντονίζει: ο Χρήστος Τσαρέας
Προτεινόμενη Δωρεά: 25 ευρώ το μήνα